top of page

VERBINDING

Bijgewerkt op: 10 okt. 2022


Voor mij ligt het fundament van oprechte verbinding in kwetsbaarheid. De nieuwsgierigheid en openheid om de ander écht te zien om wie ze zijn. In dat huidige moment. En daarbij de vooroordelen, rollen, ideeën en verwachtingen die je misschien hebt over jezelf én de ander te erkennen, om het daarna los te mogen laten. Je open te stellen om je te verbinden met de kern van de ander. Je echt af te vragen; ‘Wie is deze persoon voorbij mijn vooroordelen?’

Dit begint allemaal bij onszelf.

Durf jij écht kwetsbaar te zijn? Naar jezelf toe, en vanuit daar naar anderen?
Durf jij je volledig te laten zien in je gevoelens en emoties?
Durf jij je zelf gecreëerde (veilige) identiteit los te laten?

Je kan ervaren dat door je kwetsbaar op te stellen, je veel riskeert. Maar juist door met die volledige kwetsbaarheid in verbinding te gaan, creër je de ruimte om jezelf en de ander in pure echtheid te ontmoeten. Elke keer weer nieuwe lagen af te kunnen pellen. De ander elke keer weer te her-ontmoeten in de momenten van samenzijn, ongeacht hoe lang je iemand al kent. En dat is waar heling plaats mag vinden, in de connectie en kwetsbaarheid. In het los laten van verwachtingen naar jezelf en de ander. In het mens tot mens contact. Door samen, vanuit je eigen kern, te verbinden vanuit een gelijkwaardige positie naar elkaar toe. Elkaar te helpen herinneren dat door deze stroom volledig toe te laten, er niet veel te riskeren valt. Maar dat wanneer we de rol die we onszelf opgelegd hebben van onszelf af laten glijden, we juist dieper mogen zakken in de vriendschappen en verbindingen die we hebben.

Dit vraagt om moed, want er zullen ook vriendschappen zijn die sluiten, maar het is het zo waard. Heb er vrede mee dat je er niet voor iedereen bent. Uiteindelijk creeërt het laten gaan van verbindingen ook weer ruimte voor nieuwe, voedende verbindingen. Datgene waar we bang voor zijn om te verliezen wanneer we een kwetsbare verbinding aangaan, is juist de sleutel van de deur die een diep vertrouwen in verbinding ontwaakt.

Verlangen we in the end niet allemaal naar échte menselijke verbinding?

In liefde.
145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page