top of page

EARTH RETREAT

 Voel jij ook wel eens die roep van je onderbewustzijn? Die roep om je pure zelf te zijn in lichaam en geest? Om je krachtig, energiek, verbonden, groots en nietig tegelijk te voelen? Om te voelen dat je voluit leeft, bevrijd van conditioneringen, blokkades of verwachtingen? Met het zelfhelend vermogen zoals de natuur het bedoeld heeft? Prachtig als je die roep voelt, de deur die open staat om thuis te komen bij jezelf… 

 

Ik neem je, samen met mijn team, 3 dagen mee op een binnenreis, met de natuur als grootste medicijn. Zonder klok, telefoon, werk, partner of kinderen. Tijdens dit weekend leef je op het ritme van de natuur. We verbinden met plant medicijnen (legale truffels), de zweethut, sjamanistisch energie werk, soundhealing, stembevrijding, dansexpressie en verbonden ademen. Dit alles kan jou helpen om een proces van diepe heling, psychisch welzijn en betekenisvolle verandering op gang te brengen en/of te versnellen.
Avani-80_edited.jpg
WAT GAAN WE DOEN?
 • We verbinden ons met de natuurkrachten en natuurelementen om onze oerkrachten te doen ontwaken en te worden wie we werkelijk zijn.
 • We verbinden ons met onze authentieke stem en maken een reis met onze stem door het lichaam. Om nog meer in onze authentieke kracht te kunnen staan en ons daarin te laten horen.
 • We hervinden een diepe connectie met onszelf, de natuur en onze medemens.
 • Diepe reiniging van alles dat we niet meer nodig hebben. We zweten, ademen, dansen en zingen het er uit en spoelen het van ons af.
 • De natuurkrachten van buitenaf dwingen ons naar binnen toe om daar onze waarheid te vinden. 
 • Ontdek dat jij precies zoveel kan als jij zelf denkt, maar dat je tot veel meer in staat bent dan dat.
 • We gaan samen genieten, verdiepen, ademen, zweten, lachen, huilen, rillen, schreeuwen en ons verwonderen. Maar vooral weer voluit leven.
 • Je verbindt met jouw vermogen tot zelfgenezing.
 • We ervaren een scherper zicht op ons innerlijke wereld en ons leven. 
 • We staan stil en ontdekken wat er echt in ons leeft.
 • We vinden de moed en kracht om los te laten, voor een nieuw begin.
 • We werken met oude rituelen en de natuur. De zweethut (lees meer over de zweethut), onze stem, ademhaling en plantmedicijnen (legale truffels).
 • We eten gezonde voeding, zodat we niet alleen emotioneel gezonder naar huis gaan, maar ook fysiek.
HOME 5.jpg
VOOR WIE?
Dit retreat is voor mensen die meer uit het leven willen halen, die willen groeien en ontwikkelen. Voor mensen die de diepte in willen gaan om helderheid te krijgen op hun wensen en verlangens. Die het heft in eigen hand nemen en zichzelf leiden naar een verbeterde versie van zichzelf.

Mensen die eraan toe zijn oude patronen die hen niet meer dienen los te laten en onbelemmerd een grote sprong voorwaarts willen maken. Mensen die de roep voelen om te verdiepen, om zichzelf uit te dagen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Die hun innerlijke weten vertrouwen en voelen dat de antwoorden in de/hun natuur te vinden zijn.
HOME 8.jpg
WANNEER?
 
5-6-7-8 december

AVANI
't Hoog 3 te Helvoirt
PROGRAMMA
EARTH RETREAT
Een helende en transformatieve reis van drie dagen waarbij we ons verbinden met de natuur, rituelen en oeroude medicijnen. Onder andere de volgende onderdelen komen terug in het programma:
Logo zonder achtergrond kleur.png
01
Intentie zetten
In je leven doe je niets zonder reden, ook al is die reden onbewust. Maak hem bewust en onderzoek wat je intentie erachter is. Een intentie is een wens die onthecht is aan de uitkomst. De intentie geeft je richting en stelt je in staat om open te staan voor dat wat je tegen komt. Met de juiste intentie vind je precies wat je nodig hebt, ookal ziet het er anders uit dan dat je van tevoren bedacht hebt.
02.
Zweethutceremonie
Dit oeroude ritueel kan je lichaam en geest reinigen van alles wat niet meer nodig is. Je gaat je weer herinneren wie je werkelijk bent en herkennen hoe je altijd hebt geleefd. Om vervolgens radicaal eerlijk te zien wat er in jou leeft. Je gaat contact maken met je lichaam en geest waarbij alles er mag zijn. Boosheid, verdriet, frustraties, angst, plezier en gemis. Je mag verbranden wat jou nog in de weg staat. Door je te verbinden met jezelf, te gaan voelen wat er gevoeld mag worden kan je eerlijk worden naar jezelf. Eerlijk worden over de delen die je eerder eigenlijk niet echt durfde te erkennen. Je gaat echt kijken naar jezelf. Wie ben ik. Zodat je alles wat jou niet meer dient, kunt verbranden, kunt laten gaan, en er meer over blijft van wie jij echt bent en dit geleefd kan gaan worden!
03.
Stemhealing
Energie is de onzichtbare basis van alles. Het beïnvloedt hoe we onze realiteit creëren. Je eigen stem heeft een enorm krachtig effect op je eigen lichaam en energie. Wij bestaan ​​voor 85% uit water. Onze cellen reageren op geluid. Organen in onze oren zijn via alle delen van ons lichaam met zenuwen verbonden. Ook reageren we sterk op intenties. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat muziek de staat van je bewustzijn en gemoedstoestand kan veranderen. Dus stel je voor hoe krachtig de invloed van het geluid van je eigen stem kan zijn! En dit gaat niet over mooie zang. Nee! Het gaat om precies klinken zoals je het voelt op dat moment, mogelijk vanuit delen van je lichaam, zoals je hart en buik en je rug of geluid van beelden, zoals een bloem of de oceaan. Het is niet altijd lief. Soms is het nodig om geluid te braken. Geluid is energie. Soms heb je zoveel energie in je lichaam dat het niet goed voor je is dat je het moet uitbraken. En wat een opluchting als dat voorbij is! Je zult je zoveel beter voelen, want alles wat je onderdrukt kost energie.
04.
Truffelceremonie
We keren we naar binnen. Naar de stilte. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken. En vanuit een nieuw perspectief naar jezelf, je leven en de situatie kijken. Zodat we kunnen groeien. Nieuwe wijsheid kunnen creëren. Dit is ontdekken wie we echt zijn. Het grote antwoord op “Wie ben ik”. Bij deze stap maken we gebruik van de truffels en maak je een innerlijke reis met dit plantmedicijn. Een ceremonie zoals sjamanen dit overal ter wereld en reeds sinds de oudheid, hebben gebruikt voor fysieke en spirituele heling.
05.
Energyhealing
Het truffel medicijn helpt ons op de weg naar binnen, naar de ongeziene wereld. Dit proces begeleiden we met energyhealers die zich tijdens de ceremonie laten leiden door iets groters, wat hen vertelt waar handen geplaatst mogen worden, om jou met je kern, met de ziel te verbinden. Het is een sjamanistische manier van werken. De kracht van heling laat onze energie verfijnen zodat we kunnen leven vanuit een bron van onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen.
06.
Ademwerk
Je wordt begeleid in circulaire, verbonden ademhalingsoefeningen, gevolgd door een periode van diepe ontspanning en herstel. Dat stelt je in staat om via je fysieke lichaam af te reizen naar het mentale en verder de diepte in te gaan naar het emotionele, energetische en spirituele lichaam. Iedere cel van je lichaam wordt wakker en je ervaart een diepe relatie met jezelf en jouw bron. Blokkades kunnen worden opgeschoond en antwoorden gevonden. Tevens reik je tot diep in het zenuwstelsel, immuunsysteem en cardio-vasculaire systeem waardoor je deze oersystemen kan resetten. Je krijgt een-op-een ondersteuning en begeleiding om je over te geven aan wat er voor jou nodig is.
07.
Soundhealing
Tijdens de truffelreis mag je je laten meenemen op een innerlijke reis met behulp van de intuïtieve live muziek. Verwacht magie! Dymphi Peeters is een stem en kora artiest die medicijn muziek maakt geïnspireerd door wereldmuziek fusion, soundhealing en improvisatie. In een oceaan van wereldmuziek valt ze – naast de bijzondere instrumentatie van de Afrikaanse Kora – op door de grote diversiteit in klankkleuren en emoties in haar stem die je meevoeren naar verschillende delen van de wereld, en doordat ze intuïtief zingt in een oertaal (ook wel brontaal/ lichttaal) die je uitnodigt om met je aandacht uit je hoofd en in je lichaam weg te zinken. Fans omschrijven haar als een “oervrouw” die met haar muziek je hart en ziel kan raken.

Pleuni Apollonia en Robert Tolenaars zijn muzikanten. Toen hun paden elkaar jaren geleden kruisten, herkenden zij elkaar als gelijkgestemden met een gelijksoortige passie en liefde voor muziek. Elk diep toegewijd aan hun eigen innerlijke weg en missie, vullen zij elkaar op bijzondere wijze aan. Samen spelen zij devotionele mystieke muziek van over de hele wereld om mensen te verbinden met en te openen voor de waarheid die zich in alles bevindt. Ze gebruiken geluid en muziek als een manier om te inspireren, te helen en je te begeleiden door zowel het licht als het donker. Met een combinatie van zang, gitaar, shruti-box en de medicinedrum brengen ze een unieke diepgang in elke reis. Voel je gedragen in een veld van liefde en bewustzijn en geef je over aan de energieën die zich op dat moment aandienen.
08.
Dans
Bewegen en dansen zit van oudsher in ons. The importance of dancing like an idiot, wordt het ook wel eens genoemd. Het vrije bewegen op muziek, zonder bepaalde pasjes te moeten doen, maar gewoon de bewegingen van je lichaam volgend van moment tot moment, geïnspireerd door de muziek, kan je uit je hoofd en in een soort trance en gevoel van extase en eenheid brengen.
Avani_Lente Retreat _2022-16.jpg
RESULTATEN
AFHANKELIJK VAN JE INTENTIE BEREIK JE RESULTATEN ZOALS:
 
 • Opheffen van blokkades, oude rommel loslaten en nieuwe inzichten omarmen.
 • Diepe connectie met jouw essentie als mens en de natuur.
 • Beter je grenzen leren aan te geven.
 • Jouw authentieke stem meer durven laten horen.
 • Meer inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren.
 • Ervaren angsten zijn omgezet in vertrouwen.
 • Kracht en passie stromen weer.
 • Meer richting voor jouw doel in het leven.
 • Het zelfhelend vermogen is aangewakkerd.
 • Drie heerlijke dagen voor jezelf, in een veilige omgeving, vol verwondering, verbinding en gezelligheid.
 • Je zult een dieper gevoel van authentieke kracht en richting ervaren, wat jou meer vreugde, energie en vervulling zal geven. Je bent meer open, liefdevol naar jezelf, leert beter voor jezelf te zorgen, met gevoelens van dankbaarheid, nederigheid en vertrouwen.
HOME 2.jpg

CHIEL VAN KOLLENBURG

Ik, Chiel,  zal jou gidsen op jouw innerlijke reis. Om terug te verbinden met de aarde, terug naar wie je werkelijk bent en de absolute kracht en waarheid naar boven te halen. Zodat je kan leven en leiden vanuit je hart. 

IMG_0787_edited.jpg

DYMPHI PEETERS

Dymphi Peeters is zangeres, stemhealer en muzikant. Ze creëert medicijn muziek op basis van improvisatie en soundhealing. Ze geeft concerten, zowel solo als in diverse samenstellingen en heeft haar eigen Ecstatic Dance Band Dragonfly. Het bijzondere van deze band is dat alle muziek geimproviseerd is. Ze geeft een jaaropleiding in intuitieve muziek en initiaties in vocale soundhealing.

BEGELEIDING
IMG_0786.jpg

CARMEN HEYSTEK

Carmen laat je thuiskomen bij jezelf, in je hart. In een krachtig veld vol licht, geleid door haar team van prachtige geesten, voel je een zee van liefde door je lichaam stromen. Met sjamanistische wortels, voelt ze een diepe verbinding met het zuivere Christus-en 5D-bewustzijn. Ze gebruikt prana-healing en helende kennis en wijsheid vanuit Merkaba, Chakra, Aura, Plantenwijsheid en Soundhealing. 

7.jpg

BO KINGDON

Begeleidt mensen op een helende reis naar binnen. Vanuit zelfinzicht ontstaat er nieuw begrip en perspectief voor het leven. Hij werkt met ki-energy, tantrische rituelen, bewuste aanraking en psychedelica om het gevoelsvermogen te vergroten en een diepgaande reis naar binnen te maken. Daarnaast kan hij fantastisch koken.

_DSF17771777.jpg

JENTE HAGEMAN

Met haar open aard en intuitieve werkwijze, anticipeert ze op dat wat nodig is. Haar zorgzame en vrouwelijke energie creeërt een bedding waarin je mag landen. Zonder te weten, weet ze. Jente is diep verbonden met haar baarmoeder. Ze werkt dan ook met de menstruatie/maan cyclus, benaderd vanuit de wijsheid van de natuur en haar seizoenen. Haar hart staat wagenwijd open, waardoor er ruimte is om vrijuit te uiten wat er geuit wil worden. En zij is daar, aanwezig voor jou, om je te dragen, zien en horen.

IMG_0785.jpg

ROBERT TOLENAARS

Robert is begeleider bij innerlijke transformatieprocessen, leraar en muzikant. Gedreven door zijn innerlijke missie om bij te dragen aan de realisatie van het goddelijk bewustzijn op aarde, bracht zijn innerlijke reis hem van moderne wetenschap, naar eeuwenoude spirituele tradities, tot de meest effectieve methoden van bewustzijnsontwikkeling die hij heeft kunnen vinden. Hij werkt samen met de geestelijke wereld om jouw energetisch lichaam te helen en zo steeds meer in contact te komen met jouw goddelijke kern. Met liefdevolle aandacht begeleid hij je door je innerlijke wereld zodat jouw licht steeds meer in de wereld kan schijnen.

IMG_0788_edited.jpg

PLEUNI VAN HULTEN

Pleuni Apollonia begeleidt mensen met haar stem, instrumenten, helende muziek en plantmedicijnen om weer contact te maken met hun goddelijke kern en ze zo naar een meer hartgedragen bewustzijn te tillen. In haar soundhealings werkt ze met verschillende klanken,
vibraties en haar stem om zo spanning los te laten en het energetisch lichaam te helen.

REVIEWS
Beeld 2 zonder achtergrond kleur.png
Laurens
"Wat een geweldige reis tijdens een prachtig weekend op een nog mooiere locatie met ontzettend fijne mensen. Het Earth retreat is iets dat impact op je leven zal hebben. Het zal je inzichten geven. Wat ik vooral heel fijn vond is de veilige omgeving die gecreëerd wordt door de bijzonder fijne begeleiding om zo optimaal van je reis te kunnen genieten. Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen. You’re in good hands."
Beeld 1 zonder achtergrond kleur.png
Jolien van den Elsakker
Afgelopen 2 jaar werd ik 2 keer moeder. Een transformerende gebeurtenis. En daarom van heel groot belang dat ik mijn visie op het leven, op wie ik wil zijn, wat ik wil voor mijn kinderen opnieuw onder de loep ging nemen. Ik kwam in april bij het Earth Retreat van Chiel. Soms stel ik me aan het begin - open - maar ook neutraal op. Niet teveel vol verwachting. Want je weet dat te hoge verwachtingen teveel kunnen verstoren. Want je wil t liefst na het weekend naar huis met een herboren gevoel, een passende visie en als het even kan misschien een soort stappenplan. Maar het is tenslotte maar een weekend, dus mag je dat verwachten?
 
Het was boven verwachting. Het programma zat zo sterk in elkaar. Je pelt af, ontrafelt, heelt, huilt, schrijft, lacht. Er is ruimte om de nonsens van je af te schudden en echt helemaal op te gaan in je vernieuwde energie.
Logo zonder achtergrond kleur.png
Eline Oostendorp
"Nogmaals heel erg bedankt voor het bijzonder mooie Earth retreat. Ondanks dat ik van tevoren erg gespannen was, voelde ik mij al snel heel veilig en vertrouwd doordat jullie een ontzettend warme en veilige setting hebben gecreëerd voor de gehele groep. Mijn intentie voor het weekend was om meer vrijheid te mogen ervaren: loskomen van mijn controlebehoefte en meer in overgave te durven leven, meer mijn authentieke zelf te durven zijn en mij vrijer te voelen in de verbinding met anderen. Niet alleen deze intentie is uitgekomen, maar heb ik nog zoveel meer mogen ervaren en dieper kunnen komen binnen mijzelf. Dit was niet gelukt zonder jullie zachte, veilige en vertrouwde begeleiding. Ook in praktische zin vond ik het programma erg fijn op elkaar aansluiten. Daardoor voelde ik mij de gehele tijd geborgen en bleef ik uitgedaagd om de gehele tijd met mijzelf en anderen in verbinding te blijven, wat juist ook erg fijn was. 
bottom of page