top of page

ZWEETHUT

De zweethutceremonie is een oeroude ceremonie voor heling, verbinding en zuivering. Deze diepe reiniging werkt door op alle lagen van ons bestaan: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Het helpt je te herinneren wie je werkelijk bent, voorbij aan alle verhalen en bull-shit waar we onszelf zo vaak in vast zetten. Het helpt je om in een diepere verbinding te komen met elkaar, met moeder aarde, met jouw adem, jouw stem en levenskracht, jouw oorsprong en bron. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen en zo de verbondenheid ervaren van alles in onszelf en alles buiten onszelf.
AANBOD zweethut mooi.jpg
Aanbod zweethut 3.jpg
DE HUT EN DE SYMBOLIEK
De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van moeder aarde. Als we in de hut zitten dan rusten we als het ware in haar schoot. Het is het vrouwelijke deel in ons. Het vuur en de stenen staan symbool voor het mannelijke deel. Het is de kunst het mannelijke en vrouwelijke beiden te ontmoeten en samen te brengen in onszelf. Je word in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.
De zweethut is gebouwd van wilgentakken en wordt afgedekt met wollen dekens. Hierdoor is het pik donker binnen. In het midden is een put waar de roodgloeiende voorouder stenen komen te liggen. Als er water over de stenen wordt gegoten ontstaat er stoom wat symbool staat voor de adem van de Great Spirit.
AANBOD zweethut.jpg
BELANGRIJKE INFO
Tijdstip
We starten de dagen om 11 uur en sluiten rond 10 uur af. 

Eerst volgende sessies
6 juni 2024 'mannen-hut'

Energie uitwisseling
Normale hut: 85 euro
Zweethut met stembevrijding: 145 euro
Community prijs is altijd 85 euro

Voeding tijdens de dag
Wij zorgen voor een kop soep gedurende de dag. Ná de zweethut delen we een potluck maaltijd.
REVIEWS
Beeld 2 zonder achtergrond kleur.png
Pleuni van Hulten
"A ritual that triggers a lot of resistance in me is the sweatlodge. Sweatlodge ceremonies are about more then just sweating - they're purification rituals to give thanks, to heal, to seek wisdom and to purify the mind, body and soul. When I experienced my lodge with Chiel a few months ago it was challenging in many ways, but I gained a lot of trust in my body, and a deep feeling of surrender.
Beeld 1 zonder achtergrond kleur.png
Marijke Krekels
"Woorden schieten te kort over de reis die ik heb mogen maken. Dankbaar voor alle mooie zielen in de cirkel. Dankbaar voor de veilige en liefdevolle bedding die Chiel, Dymphi en Bo creëerden. Dankbaar voor de twee buizerds die -zoals bij iedere zweethutceremonie die ik heb gedaan- er bij waren. Dankbaar voor de honden die als hoeders over ons waakten. Dankbaar voor de stralende zon en de sterren die ons de hele dag en avond hebben verlicht. Dankbaar voor Avani. Dankbaar dat we welkom waren in de baarmoeder van moeder Aarde. Dankbaar voor onze voorouders. Dankbaar voor de integratie tijdens mijn dromen en het helder zien van mijn zielenpad. Dit was een reis die ik nooit eerder maakte. De zweethut gecombineerd met de stem healing, de mannelijke energie samen met de vrouwelijke energie, was beyond expectations. 
Logo zonder achtergrond kleur.png
Ingrid Venner
"Hierbij wil ik jullie nogmaals bedanken voor de mooie, bijzondere en goede sessies.
De manier waarop jullie mij hielpen om in de zweethut te blijven was echt super. Wat een angst had ik om het " zwarte" aan te kijken en door te gaan. Ik besefte later dat dit met de dood van stukken in mij te maken had. 
Ik heb wedergeboorte ervaren. Die avond en de 2 dagen erna was mijn lichaam moe. Ik heb een gevoel van stilte/rust in mij, al gaan er wel allerlei gedachtes door mijn hoofd. Daarnaast ben ik lichter en heb ik weer meer gevoel van vrijheid in mij. Toen ik bij het vuur stond na de sessie en aangaf geen woorden te hebben, was doordat ik een intens gevoel had van harmonie, vrede en stilte. 
bottom of page