top of page

RITE OF PASSAGE

Verlang je naar een diep gevoel van thuiskomen in jezelf? Naar innerlijke rust en een heldere focus voor jouw leven? Meer zelf- vertrouwen, beter je grenzen aangeven en daadkrachtige keuzes die afgestemd zijn op jouw essentie als mens?
 
Ga dan mee op een vierdaagse ‘Rite of Passage’. Een overgangsritueel en een transformatieve reis. Waarbij je loslaat wat niet meer dient en het nieuwe verwelkomt. Waarbij je zal herinneren wie je werkelijk bent en keuze zal gaan maken in je werk, relaties, je dagelijkse praktijk, die afgestemd zijn op wat jij ‘in essentie’ – diep van binnen – wilt.
Aanbod rite of passage of ergens anders.jpg
IS DIT IETS VOOR JOU?
Vastzittende patronen, overtuigingen, angsten, onrust, onzekerheid, niet wetend wat je passie is, moeite om grenzen aan te geven, druk vanuit jouw omgeving, een leven met de handrem erop? Herkenbaar?
Maar wat wil je echt? Meer uit het leven halen, groeien en ontwikkelen. Je voelt de roep om jezelf beter te willen begrijpen, om te helen en het heft in hand te nemen en jezelf te leiden naar een verbeterde versie van jezelf. Je bent er aan toe een grote sprong voorwaarts te maken. Je voelt de roep om te verdiepen, om jezelf uit te dagen; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
 
4 dagen leef je met het ritme van de natuur, een wonderlijk en creatief proces met jezelf. Je onderzoekt jouw binnenwereld, de mysteries van het leven,  de liefde en waarheid voor jezelf en ziet jezelf zoals je bent.
 
En ik, zal je als gids helpen herinneren en verbinden met jouw essentie. Met datgene wat echt belangrijk is in jouw leven. Ik daag je uit om verder te kijken dan het vertrouwde en comfortabele pad. Je mag jouw angsten, emoties en dieper liggende patronen aankijken. Dit vraagt moed en vertrouwen op het avontuur.
 
In dit retreat komen samen: rituelen vanuit het Boeddhisme, Shamanisme, Christendom maar vooral vanuit jou zelf onder begeleiding van mij.
HOME 5.jpg
WAT IS EEN RITE OF PASSAGE?
Rite of Passage is een erkenning van de overgang tussen twee verschillende fases. Het is een moment van verandering en van groei. De volgende fase van jouw leven!

Het oude achter je laten en iets nieuws, groters laten ontstaan.
 
Een nieuwe start met datgene wat jij werkelijk wilt. Wat volledig verbonden is met jouw essentie.
HOME 8.jpg
BELOFTE
Een veilige bedding
 
Het wordt oncomfortabel
 
Je gaat op jouw eigen tempo
 
Het wordt transformatief
 
Diepe verbinding met jezelf en de natuur
PROGRAMMA
RITE OF PASSAGE
Een helende en transformatieve reis van vier dagen waarbij we ons verbinden met de natuur, rituelen en oeroude medicijnen. Onder andere de volgende onderdelen komen terug in het programma:
Logo zonder achtergrond kleur.png
01
Meditatie- vuur- en beweegrituelen
Verbinden met jezelf en jouw intenties. In je leven doe je niets zonder reden ook al is die reden onbewust. Maak hem bewust en onderzoek wat je intentie erachter is. Een intentie is een wens die onthecht is aan de uitkomst. We werken met dynamische meditatievormen, de elementen en met ons lichaam.
02.
Vision quest
Om verder naar binnen te keren. Alléén. Naar de natuur en de stilte. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken. En vanuit een nieuw perspectief naar jezelf, je leven, de situatie kijken. Zodat je kan groeien. Nieuwe wijsheid kan creëren. De Vision Quest helpt te focussen op toekomstige mogelijkheden. Het komt erop neer dat de verwezenlijking van de toekomst volledig afhankelijk is van alle individuen te samen. Dat is waarom je een plek in de natuur zoekt en je je afzondert van de groep. Dan kan je horen, voelen, zien wat er voor jouw op het menu staat! Echt te gaan voelen wat jij te doen hebt in dit leven. Verbonden met jouw essentie.
03.
Ademwerk en natuurbeleving
Je hoofd is leeg. Je bent helder, schoon en ontvankelijk. De antwoorden op jouw vragen, over wie je bent en wat je te doen hebt zullen tot je komen. Hoe jij jezelf wilt gaan ontwikkelen. En dat zonder angst in de wereld te zetten. Er voor gaan staan en jouw plek innemen. Het uitstralen en leven. Deze droom vraagt creatie en integratie. Dit doen we met ademwerk en natuurbeleving waarbij we afsluiten met een gezamenlijk ritueel.
04.
Bewust en persoonlijk leiderschap
Gedurende deze vier dagen, maar ook ervoor en erna, ga je allerlei oefeningen en opdrachten doen om meer helderheid te krijgen op de vraag wie jij in essentie werkelijk bent, waar je aan vasthoudt wat niet meer dient en hoe jij een meer authentiek, puur en liefdevol leven kan leiden. We gaan aan de slag met vragen als: wat is echt belangrijk voor jou? Wat heb jij te doen om jouw authentieke zelf iedere dag te leven? Welke mensen zijn belangrijk voor je en wat kan je doen om meer verbinding te ervaren met jezelf met de mensen en de wereld om je heen? Wat houd jou tegen om jouw liefde vrij te laten stromen? Wat houdt jou tegen om jouw volledig potentieel in de wereld te zetten?
Samenvatting
Misschien klinken sommige dingen wat vaag of nieuw, maar we houden het bewust een beetje vaag, zodat je met niet te veel verwachtingen en projecties het proces in kunt duiken. We creëren een ideale omgeving om met jezelf aan de slag te gaan. Afstand nemen, verbinden, voelen, reflecteren en leren vertrouwen op jezelf en het leven. Wat we doen is het faciliteren van een ervaring die jou leert om met ongemak buiten jouw comfortzone en patronen, in welke vorm dan ook, om te gaan. Want je hebt geen controle over de elementen van de natuur. De enige manier om ermee om te gaan is acceptatie.
Avani_Lente Retreat _2022-16.jpg
RESULTATEN
Je zult een dieper gevoel van authentieke kracht en richting ervaren, wat jou meer vreugde, energie en vervulling zal geven. Je bent meer open en liefdevol naar jezelf, leert beter voor jezelf te zorgen, met gevoelens van dankbaarheid, nederigheid en vertrouwen.
 
  1. Meer inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren;
  2. Loslaten van oude patronen en emoties;
  3. Diepe connectie met jouw essentie als mens;
  4. Meer richting voor jouw doel in het leven;
  5. Meer helderheid op jouw volgende stap, jouw kracht en passie stromen weer;
  6. Het zelfhelend vermogen is aangewakkerd en je ervaart meer energie;
  7. Vier dagen voor jezelf, in een veilige omgeving, vol verwondering, verbinding en gezelligheid.
De volgende Rite of Passage staat gepland op 31 Mei - 2 Juni.

Je bent welkom. Voor aanmelding stuur een email naar info@avani.nl

 
Investering
Zakelijk: € 699,- (excl. BTW)
ZZP: € 599,- (excl. BTW)
Particulier: € 599,- (excl. BTW)
 
Early Bird Particulier t/m 1 april 2024 €559
HOME 2.jpg

Chiel van Kollenburg

Ik, Chiel, ben de hoofdbegeleider van ‘Rite of Passage’. Ik zal jou gidsen op jouw innerlijke reis. Om terug te verbinden met de aarde, terug naar wie je werkelijk bent en de absolute kracht en waarheid naar boven te halen. Zodat je kan leven en leiden vanuit je hart. Samen met mij zal er een team zijn van begeleiders waaronder Bo en Agnes.

BEGELEIDING
EARTH RETREAT 19-20-21 november.jpg

Agnes van Duuren

Agnes heeft ruim 30 jaar ervaring in transformatieve begeleiding, energetisch werk en therapie. Ze combineert psychologie, natuurgeneeskunde en Speyermethode bij persoonlijke ontwikkeling- en bewustwordingsvraagstukken. Ze ervaart haar werk niet als werk, meer als een beweging die als vanzelf gaat en waar ze van geniet en zo te kunnen werken wilt ze iedereen toewensen.

7.jpg

Bo Kingdon

Begeleidt mensen op een helende reis naar binnen. Vanuit zelfinzicht ontstaat er nieuw begrip en perspectief voor het leven. Hij werkt met ki-energy, tantrische rituelen, bewuste aanraking en psychedelica om het gevoelsvermogen te vergroten en een diepgaande reis naar binnen te maken. Daarnaast kan hij fantastisch koken.

image003.jpg

Linda van Aken

Levensenergie laten stromen, dat is mijn essentie. Mijn missie is om jou te begeleiden naar jouw midden, zodat je vanuit eigen kracht en bewustzijn jouw stappen zet. Ik werk o.a. met verhalen, systemisch werk, rituelen, en meditatie. En laat me daarbij leiden door mijn intuïtie en helder weten. Laten ontstaan wat nodig is en daarin volledig aanwezig zijn.

IMG_0787_edited.jpg

Dymphi Peeters

Dymphi Peeters is zangeres, stemhealer en muzikant. Ze creëert medicijn muziek op basis van improvisatie en soundhealing. Ze geeft concerten, zowel solo als in diverse samenstellingen en heeft haar eigen Ecstatic Dance Band Dragonfly. Het bijzondere van deze band is dat alle muziek geimproviseerd is. Ze geeft een jaaropleiding in intuitieve muziek en initiaties in vocale soundhealing.

REVIEWS
Beeld 2 zonder achtergrond kleur.png
Elizabeth
"Rite of passage was mijn derde retreat en wederom weer eentje waar ik bestaande en nieuwe kanten van mezelf heb kunnen zien. Het was een retreat anders dan anderen, waarbij er aandacht werd besteed aan verschillende facetten, emotioneel, fysiek en spiritueel. Ik heb de diepte in mezelf mogen zien in de Zweethut met een groep en vervolgens een confrontatie met mezelf in mn eentje in het bos tijdens de vision quest.
Voor mij zijn deze retreates een manier om regie te nemen op mezelf, en daarin mijn overtuigingen te mogen aankijken in een veilige groepssetting. Chiel is daarbij een bijzonder persoon, die op een hele mooi en zachtaardige manier deze bedding biedt. Dank aan Chiel en aan het hele team voor het opzetten van dit mooie retreat.
Beeld 1 zonder achtergrond kleur.png
Eline van Santvoort
"Het Rite of Passage retreat kwam voor mij op het juiste moment. Door een goed doordacht, uitgebreid programma en uitstekende begeleiding kon ik aan de slag met mijn overtuigingen en leerde ik wat ik los mocht laten. Ik weet nu beter wat mijn patronen zijn en wat me weerhoudt om met volle overtuiging het leven te leiden dat ik graag wil. Het retreat en de bijbehorende vision quest hebben me zeker een duwtje in de juiste richting gegeven. Dank jullie wel!
Logo zonder achtergrond kleur.png
Sarah Wyckaert
"Het Rite of Passage retreat was als een warm bad vol liefde waarin ik genoeg gedragen werd om ook de moeilijke stukken vanuit liefde aan te kunnen kijken. Alles mocht er zijn en dat is zo waardevol. Ik ben eruit gekomen met een duidelijk beeld van waar de komende tijd de focus op mag liggen zodat ik nog meer vanuit m'n hart kan leven en de dingen kan doen die daar bij horen.
bottom of page